Пилове забруднення повітря у Кропивницькому зменшується 

Перегляди: 102
Фото: редакція CBN

Станом на ранок 1 жовтня у Кропивницькому концентрація пилу в повітрі зменшується. 
 
Про це на брифінгу повідомила головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук. 

«Ми щодвігодини проводимо моніторинг якості повітря в Центрі контролю та профілактики хвороб. Починаючи з вчорашнього ранку, зафіксовано незначне перевищення рівня мікродисперсного пилу: при нормативі 0,5 мг/м³ концентрація становила 0,77–0,8 мг/м³. Також ми проводили дослідження на вміст інших елементів і зафіксували перевищення вмісту пилу. Вже сьогодні вранці, о 8:50, ми переміряли показники в різних ділянках міста, і вони склали 0,51, 0,53 та 0,54 мг/м³ при нормативі 0,5 мг/м³. Це свідчить про те, що концентрація пилу поступово зменшується», — повідомила Надія Оперчук. 

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, у Каспійській низовині станом на ранок 30 вересня спостерігалася пилова буря та високе запилення повітря.  
 
Цей пил осів в Україні у Полтавській, Дніпропетровській, Сумській, Харківській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Невелика кількість також потрапила на територію Черкаської та Кіровоградської областей.  
 
Ситуація триватиме попередньо до п'ятниці, коли напрямок вітру в Україні зміниться на південний та західний. Пил потраплятиме хвилями, тому покращення чергуватимуться з періодами погіршення видимості та якості повітря. 
 
Міністерство охорони здоров'я України, для зменшення впливу забрудненого пилу на здоров'я громадян, радить не виходити на вулицю, проводити вологе прибирання у своєму помешканні, зачинити вікна та двері, вимкнути вентиляційні системи, при виході на вулицю використовувати респіратор або захисну маску, пити більше води та приймати душ.