Понад сотню вивісок російською мовою виявили у Кропивницькому

Перегляди: 1089

У Кропивницькому в межах акції Інспекція «Ї» з виявлення зовнішньої реклами російською мовою, виявили понад сотню порушень.

Про це повідомила Кропивницька міська рада у Facebook.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Протягом місяця у Кропивницькому тривала операція Інспекція «Ї», яку ініціювала депутатка міської ради Катерина Колтунова. Акція мала на меті виявити випадки недотримання мовного закону у зовнішній рекламі та зробити місто чистішим і вільним російської мови.

В рамках операції виявили понад сотню вивісок та реклам, які відповідають параметрам порушення ст.32 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та ст.6 Закону України «Про рекламу». 

Вивіски розміщені в таких місцях як Центральний та Критий ринки, ТЦ «Смуга», Європейський ринок тощо.

Матеріал, зібраний в процесі інспекції, передали структурним підрозділам Кропивницької міської ради. 

Переможців акції оголосять та відзначать призами за виявлення громадянської позиції під час благодійного вечору Fashion Show 2024 сьогодні, 30 травня, о 16:00 за адресою вулиця Володимира Панченка, 26.

Як повідомляло CBN, з квітня Кропивничани могли взяти участь у проєкті «Інспекція "Ї"», метою якого було прибрати російські назви із зовнішньої реклами та вивісок у Кропивницькому.