Смартфон із потужною батареєю: поради для довгих годин використання без підзаряджання

Перегляди: 263

Коли смартфони стали незамінними інструментами для роботи, розваг та комунікації, наявність потужної батареї є критично важливою. Пристрій із великим запасом заряду дозволяє залишатися на зв'язку протягом усього дня, незалежно від того, чи ви активно працюєте, мандруєте чи просто насолоджуєтеся улюбленими застосунками. Зазвичай на смартфони ціна залежить, зокрема, від ємності акумулятора. Проте мало лише купити ефективний пристрій — потрібно ще знати способи збереження заряду.

Як зменшити розряджання акумулятора смартфона

Серед методів, покликаних підвищити час використання мобільного пристрою без підзаряджання, виділяють такі:

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

  • Не заряджати смартфон повністю. Більшість користувачів вважає за потрібне ставити телефон на зарядку на всю ніч. Це рішення здається прагматичним, однак такий спосіб підзаряджання негативно впливає на стан батареї. Експерти рекомендують у разі повсякденного використання заряджати телефон не від 0 до 100%, а від 20 до 80%. Ба більше, топові флагмани вже мають функції обмеження заряду з метою збереження батареї.
  • Режим економії батареї. Ця опція може автоматично обмежувати певні функції смартфона, наприклад, зменшувати яскравість підсвітки або переводити дисплей у чорно-білий режим. Коли залишилось небагато заряду, а розетки поблизу немає, такий режим здатен продовжити життя пристрою. До речі, якщо перевести смартфон у режим економії перед сном, за ніч він практично не розрядиться.
  • Увімкнений GPS. Картографічні програми, що використовують GPS, навіть у фоновому режимі впливають на рівень заряду акумулятора. Якщо в конкретний час використання застосунків із геоданими не потрібне, краще вимкнути GPS.
  • Переведення в тихий режим. Таким чином складно відстежувати вхідні дзвінки та повідомлення, проте часом це допомагає зберегти рівень заряду.

Придбати повербанк — найбільш утилітарний та простий спосіб в будь-якій ситуації підтримувати оптимальний рівень заряду. Краще вибирати пристрої, що балансують між компактним формфактором та великою ємністю.

e273394e-5e4e-4a92-b7d6-58b8093c9ad3 Рекомендації щодо правильного заряджання смартфона

Коректний підхід до заряджання мобільних пристроїв здатен суттєво продовжити термін життя акумулятора. Варто взяти до уваги такі поради:

  • користуватись лише оригінальним зарядним пристроєм;
  • заряджати один раз на місяць на 100% для підтримання потужності;
  • не дозволяти батареї надмірно нагріватися;
  • не використовувати смартфон під час заряджання;
  • використовувати режим швидкого заряджання лише за потреби.

Дотримуючись цих порад, можна продовжити термін служби і мобільного пристрою, і його батареї. Це корисно не лише для бюджету, але також для планети, оскільки дозволяє продовжити період служби пристрою, уникаючи надмірної витрати ресурсів.