Справу Романа Червінського розглядали в суді у Кропивницькому

Перегляди: 543
Фото: CBN

На засіданні суду щодо справи розвідника Романа Червінського у Кропивницькому знову прийняли рішення перенести підготовче судове засідання.

В ході судового засідання адвокати запропонували призначити запасного суддю, щоб убезпечити суд від екстренних обставин, за яких необхідна буде заміна складу суду. Сторона обвинувачення заявила, що таке клопотання є передчасним, та закликала відкласти його розгляд на потім.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Втім адквокат Червінського заявив про те, що суд не може провести підготовче засідання, а судовий розгляд справи вже колегіально.

«Є стаття 319, яка визначає поняття незмінності складу суду в кримінальному провадженні. Ви не можете провести підготовче судове засідання, і на цьому прокурор власне наполяє, щоб ви провели судове засідання на підготовчому судовому засіданні одноособово, а судовий розгляд трійкою. Ви виключно можете або одноособово проводити судовий розгляд, або трійкою, від початку і до кінця», - заявив адвокат Андрій Йосипов.

Суд підтримав клопотання сторони захисту частково, задовольнив розгляд справи колегіальним складом суду, проте не задовольнив можливість призначити запасного суддю, адже в Кіровоградському районному суді Кіровоградської області є лише троє суддів.

Як повідомляло CBN, 12 квітня засідання по справі Романа Червінського вже переносили, тоді сторона захисту заявила, що справу не можна розглядати без присутності постраждалих.