Третє золото України на Олімпійських іграх взяв боксер Олександр Хижняк

Перегляди: 363
Фото НОК України (Олександр Хижняк)

Український боксер став олімпійським чемпіоном, борець Парвіз Насібов пройшов у фінал, а Оксана Ливач поступилася бронзою японці.

Про це розповів спецкореспондент CBN Юрій Ілючек.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Оксана Ливач не змогла в боротьбі створити конкуренцію чемпіонці Токіо з Японії Сусакі Юї в протистоянні за бронзову нагороду. З рахунком 10:0 японка здобула бронзову медаль.

photo_1_2024-08-08_10-32-30 
Поєдинок Оксани Ливач з Сусакі Юї

«Жан Беленюк не зміг повторити успіх Парвіза Насібова. Наш олімпійський чемпіон вдало розпочав сутичку з іранцем і повів у рахунку - 3:0. Але згодом суддя поставив Беленюка у партер і конкуренту вдалося провести накат і відновити рівновагу. До фінальної сирени результат не змінився й саме іранець за рахунок вдалої останьої дії при результаті - 3:3 завтра буде виборювати золото», - розповів Юрій Ілючек.

photo_4_2024-08-08_10-32-30 
Жан Беленюк з Алірезі Мохмаді 

Український борець Парвіз Насібов переміг у півфіналі суперника з Азербайджану Насрата Джафарова за рахунок останньої результативної дії, та вдруге поспіль побореться в греко-римській боротьбі за золоту нагороду Олімпійських ігор.

photo_3_2024-08-08_10-32-30 
Парвіз Насібов бореться з Насратом Джафаровим

«Завершився фінальний поєдинок боксерського турніру, в якому Олександр Хижняк переміг суперника із Казахстану  Айбека Оралбаєва і приніс Україні третє золото», - підсумував спецкор.

photo_2_2024-08-08_10-32-30 
Олександр Хижняк на рингу під час оголошення результатів бою

Як повідомляло CBN, учора, 7 серпня, кропивничанин Олег Дорощук пройшов кваліфікацію та вийшов до фіналу Олімпійських ігор в категорії стрибки у висоту.