Успішні кейси малого бізнесу в Україні

Перегляди: 89

Дізнайтеся більше про підприємців та унікальні ідеї, які вони запровадили. Який бізнес відкривають українці в 2024 році? Читайте у нашій статті.

В останньому рейтингу українська стартап-екосистема посідає 49-те місце у світі. І це попри те, що сталося за останні два роки, що підкреслює який стійкий бізнес в Україні та заявляє усьому світу про силу та міць українських засновників і їх незламність.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Рейтинг Києва як стартап-екосистеми також піднявся на 16 позицій, посівши 77-ме місце у світі. Це підкреслює той факт, що в Україні все ще постійно з'являються потужні стартапи.

Розглянемо успішні кейси малого бізнесу в Україні та дізнаємося як відкривався бізнес в умовах війни.

Як живе малий бізнес в Україні у 2024?

Як українські стартапи почуваються у сьогоднішніх реаліях? Розгляньмо разом що із себе представляє бізнес в Україні у 2024 році.

Mindly

Mindly – український медичний стартап у ніші психічного здоров'я. Він надає платформу, яка дозволяє користувачам зв'язуватися з ліцензованими терапевтами через онлайн-платформу. Весь бізнес процес відбувається на платформі, що відображає як поєднується інтернет бізнес і технології. Це робить пошук терапевта і відвідування зустрічей набагато простішим і зручнішим для людей, які потребують підтримки психічного здоров'я. Це стає особливо важливим у нинішньому політичному кліматі в Україні.

Нещодавно малий бізнес Mindly досяг значних успіхів у залученні інвестицій. У січні 2024 року компанія залучила 2 мільйони доларів США при річному обороті в 10 мільйонів доларів. Компанія має намір використати це фінансування для освоєння недосліджених ринкових можливостей у решті країн Європи, Африки, Азії та Сполучених Штатів.

Zibra AI

Zibra AI – український стартап, заснований у 2021 році зі штаб-квартирою в Києві. Платформа на основі штучного інтелекту дозволяє легко генерувати ресурси, що сприятиме бізнес-процесу вашої команди. Крім того, вона також може генерувати низку практичних ефектів для ваших ігрових середовищ, таких як рідина, дим і вогонь, з функціонуючою фізикою, щоб зробити ваші світи більш захоплюючими. Нарешті, він має чудовий інструмент рендерингу, який може швидко стискати та відтворювати різноманітні ефекти та візуальні елементи у високій якості.

Zibra успішно залучила венчурне фінансування для підтримки на наступних етапах свого розвитку. Ці інвестиції відбулися в серпні 2023 року, і під час цього раунду фінансування було залучено $500 000 від Andreesen Horowitz. Zibra AI використає це фінансування для розширення своєї внутрішньої команди і дозволить зосередити більше ресурсів на розробці свого генеративного ШІ-рушія, щоб підтримувати своїх клієнтів у їхніх творчих потребах.

Carbominer

Міні бізнес в Україні продовжує розвиватися, привертаючи все більше уваги як на національному, так і на міжнародному рівнях. Успішні кейси демонструють, що з правильним підходом до бізнес-процесів, інвестицій, фінансів, маркетингу та інтеграції технологій, малий бізнес ідеї перетворює у реальність і може досягти значних успіхів і зробити значний внесок в економіку країни.