В облдержадміністрації спростували порушення при облаштуванні укриття дитячого центру у Кропивницькому 

Перегляди: 371
Фото: Кіровоградська ОВА

Департаменту капітального будівництва зазначив, що при ремонті укриття дитячого центру у Кропивницькому виконали всі необхідні роботи, зокрема облаштували інклюзивний підйомник для дітей та придбали 450 стільців для бомбосховища.

Про це повідомила директорка Департаменту капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації Ірина Васильєва під час брифінгу в ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Проєктно-кошторисну документацію розробили у жовтні 2023 року і вона отримала позитивний експертний звіт. Будівельні роботи проводили згідно з календарним планом та завершили їх у грудні 2023 року. У січні-лютому ми готували всю необхідну документацію для введення обʼєкта в експлуатацію», - сказала директорка.

За її словами, аудиторську перевірку провели ще до завершення ремонту у навчальному закладі.

«Перевірка прийшла до нас 26 січня і 8 лютого пішла писати акт ревізії, хоча обʼєкт був введений в експлуатацію Управлінням державного архітектурного контролю Кропивницької міської ради 28 лютого 2024 року, що підтверджено сертифікатом готовності. Хочу зазначити, що отримання сертифіката готовності є підтвердженням повного виконання робіт згідно з проєктно-кошторисною документацією, в тому числі наявність вертикального підйомника та стільців у кількості 450 шт.», - пояснила Ірина Васильєва.

Як повідомляло CBN, аудитори зʼясували, що підрядник отримав 787,7 тис. грн за не виконані роботи з облаштування укриття дитячого центру, зокрема не змонтував підіймальну платформу та інклюзивний підйомник для дітей із ураженням опорно-рухового апарату та не придбав 450 стільців для бомбосховища.

photo1715166815 photo1715166815(1) photo1715166815(2)