За хабарництво судитимуть голову громади на Кіровоградщині

Перегляди: 868
Фото: Кіровоградська обласна прокуратура

До суду скерували обвинувальний акт стосовно голови громади на Кіровоградщини та начальника відділу, які отримали неправомірну вигоду.

Про це повідомила Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт стосовно посадовців однієї з об'єднаних територіальних громад області за фактом отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Голова громади та начальник юридичного відділу, який є депутатом однієї з райрад та адвокатом, отримали відкат від представника підрядної організації, розміром 10% від вартості договорів із будівництва доріг.

Обвинувачених затримали під час отримання 90 000 гривень хабаря, зараз їм загрожує позбавлення волі до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляло CBN, СБУ викрила депутата Кропивницької райради та голову ОТГ, які вимагали 200 тис. грн відкату за виконання ремонтних робіт доріг місцевого значення.

photo_2_2024-10-01_13-45-28 photo_3_2024-10-01_13-45-28