За вбивство біля ресторану «Вельвет» у Кропивницькому посадили чоловіка

Перегляди: 318
Фото ілюстративне

11 років ув'язнення отримав чоловік, який вбив людину поблизу ресторану «Вельвет» у Кропивницькому, проте за рішенням суду йому врахували до терміну ув'язнення весь період проведений в СІЗО та під домашнім арештом (ще з 2018 року, майже п'ять років строку - день за два). Ймовірно, йдеться про Арсена Мартиросяна, підозрюваного в аналогічному злочині.

Про це йдеться у  вироку Ленінського районного суду в Кропивницькому.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За матеріалами справи обвинувачений конфліктував з жінкою біля ресторану, та троє небайдужих вирішили їй допомогти. Підійшовши до пари, у чоловіків виникла суперечка. Згодом нападник дістав пістолет та декілька разів вистрілив в бік тих, хто до них підійшов, таким чином вбив одного та наніс тяжкі тілесні ушкодження іншому.

У потерпілих та свідків версія подій збігається з тією, яку описало слідство, проте сам нападник та дівчина, з якою він сварився, розповідав відмінну історію. За його словами конфліктувати раптово почали троє чоловіків, і один з них почав бійку, та дістав пістолет, яким під час сутички обвинувачений заволодів. Хто саме натиснув на гачок, він не знає. Дівчина описала подібну ситуацію.

Чоловік переховувався від правосуддя майже два роки, у 2018 році його затримали правоохоронці. 

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК України) та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на 11 років. Втім, фактично його відпустять.

Обвинуваченому зарахували дні, проведені в попередньому ув’язненні (з 9 липня 2018 року до 13 жовтня 2022 року та з 5 грудня 2023 року до моменту набрання вироком законної сили), один день під вартою дорівнює двом дням позбавлення волі. Тобто за кожен день, який він провів в СІЗО, чоловіку зарахують як два дні від основного терміну покарання.

Час, проведений під цілодобовим домашнім арештом (з 14 жовтня 2022 року до 16 лютого 2023 року), також зарахують у строк позбавлення волі. Але за такою формулою: три дні під домашнім арештом дорівнюють одному дню позбавлення волі.

Також суд призначив обвинуваченому відшкодувати матері 500 000 гривень компенсації моральних страждань.

Як повідомляло CBN, 2 листопада 2016 року стався конфлікт між озброєним пістолетом Арсеном Мартиросяном і трьома кропивничанами. Після кількох пострілів один з учасників сварки, який кілька днів перед цим повернувся з АТО, отримав тяжкі поранення, його товариш - загинув. Стрілець з місця пригоди втік і ховався від слідства майже два роки.