Засідання по справі Червінського у Кропивницькому зроблять закритими

Перегляди: 256
Фото: фейсбук-сторінка Неллі Спіріної

Під час учорашнього засідання по справі Романа Червінського суд постановив проводити подальші засідання у закритому форматі.

Про це стало відомо з онлайн-трансляції судового засідання на YouTube.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього разу залу судових засідань замінили на меншу, таким чином, велика кількість людей, які прийшли підтримати Романа Червінського не могли зайти, їх зупиняла судова охорона.

Захисниця Романа Червінського, Людмила Куса виступила з клопотанням повернути обвинувальний акт та скасувати провадження. Її клопотання суд не задовольнив.

«Суд задовольнив наше клопотання, зокрема, і про виклик пана Залужного для допиту його в якості свідка. Питання щодо його допиту, буде вирішуватись на наступних засіданнях, на тій стадії, коли ми дійдемо до допиту всіх свідків зі сторони захисту й обвинувачення», - розповів адвокат Червінського, Андрій Йосипов. 

Зрештою після понад чотирьох годин у дорадчій кімнаті колегія суддів прийняла рішення та постановила в подальшому продовжувати судові засідання по справі Романа Червінського у закритому форматі.

Наступне засідання пройде у Кіровоградському районному суді 25 червня у закритому форматі.

Як повідомляло CBN, під час попереднього засідання, 5 червня, у суді допитували свідка по справі Червінського, той засвідчив, що дії Червінського були в межах його повноважень.

Нагадаємо, ексрозвідника Романа Червінського підозрюють за статтею «перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень». За версією слідства, його самовільні дії призвели до ракетного обстрілу ворогом аеродрому у Кіровоградській області.