Ми отримали офіційний документ – Томос. І це є головне - Епіфаній (ВІДЕО)

Перегляди: 901

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в ексклюзивному інтерв'ю «Прямому» розповів про юридичний механізм переходу парафій до Єдиної помісної православної церкви, формування апарату Київської митрополії, інтронізацію та перше засідання Священного синоду.

«Ми чуємо практично кожного дня і фіксуємо, що та чи інша громада в певній області України виявляє своє бажання, вільно на зборах визначається і приєднується до Єдиної помісної православної церкви, - зазначив він. - А зараз ведуться відповідні процедурні моменти, юридичні моменти. Ми реєструємо центральний керівний орган – Київську митрополію. І, відповідно, до цієї митрополії будуть долучені всі інші єпархіальні управління по Україні, і та чи інша громада на місці в певній області матиме можливість юридично правильно оформитись і доєднатися вже до нової православної церкви».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Епіфаній також наголосив, що головне - Україна отримала офіційний документ про автокефалію: «Ми отримали офіційний документ – Томос. І це є головне. Відбулася перша спільна служба, богослужіння предстоятеля Української православної церкви і предстоятеля Вселенської православної церкви, Константинопольського патріархату, Його Всесвятості патріарха Варфоломія. І це головне – що ми вже маємо євхаристійне єднання. Це перший крок на шляху до єднання з іншими помісними православними церквами, від яких ми в найближчий час чекаємо визнання».

https://www.youtube.com/watch?v=YTDFMKO3p24


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ