Кузьменко закликав ОТГ не створювати конфліктів навколо землі, яку мають отримати АТОшники

Перегляди: 976

Голова Кіровоградської облдержадміністрації закликав керівників об’єднаних територіальних громад не створювати конфліктів довкола землі, що належить бійцям АТО.

Про це він заявив учора, 20 серпня, повідомили CBN у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Кожен захисник України має отримати земельну ділянку – така позиція держави. Це стосується як районів і міст, так і об’єднаних територіальних громад. Прошу не створювати щодо цього питання таких конфліктних ситуацій, яка виникла у Соколівській ОТГ», – зазначив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко і повідомив, що нині проблему вирішили, і ситуація в громаді стабілізувалася.

«Передавши повноваження про управління земельними ресурсами до об’єднаних територіальних громад, ми передали їх керівникам і відповідальність за якісне виконання цієї роботи», – наголосив Сергій Кузьменко.

Голова облдержадміністрації сказав головам новостворених ОТГ: «Шановні колеги, ви є представниками держави. Люди вас обрали для того, щоб ви виконували функцію держави. Не треба піддаватися різного роду провокаціям, проханням політиків та різних "ділків", які диктують, що потрібно робити. Потрібно дотримуватися законів і керуватися виключно законами».

Нагадаємо, через втручання представників ВАТ «Кіровоградський кар’єр», які мають претензії на землі Соколівської громади, 12 учасників бойових дій на сході країни не могли отримати остаточний дозвіл на користування землею.

ВАТ «Кіровоградський кар’єр», кінцевими власниками якого станом на 10 серпня 2018 року є кропивничани Вадим Карпов та Олександр Крившенко, наразі перебуває у стані припинення своєї діяльності.

Олександр Крившенко – колишній кандидат у депутати міськради обласного центру від «Батьківщини». Саме його називають ініціатором протестів проти розширення вулиці Тютюшкіна в Кропивницькому.

Вадим Карпов – підприємець та юрист.

Після наради у першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка в Соколівці скликали позачергову сесію селищної ради, на якій виділили АТОшникам землю.