На Кіровоградщині вилучили майже півтори тонни фальсифікованого масла

Перегляди: 3128

Головне управління Держпродспоживслужби в області розглянуло звернення від споживача, який у магазині придбав масло «Селянське солодковершкове» з вмістом жиру 72,8%.

Про це CBN повідомили у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Масло торгової марки «Чутянка», ТОВ «Гранд-Молпродукт» (Полтавська область) продавали у мережевому магазині. Споживачеві не сподобалися смакові властивості масла, тому цей продукт направили до ДП «Черкасистандартметрологія» для випробувань.

За результатами дослідження встановили, що вміст немолочного стороннього жиру склав 85%, органолептичні показники не відповідають цьому виду продукції. Це дає підстави для висновку про фальсифікацію продукту, адже для його виготовлення замість жирів тваринного походження використали рослинні.

Згідно з рішенням Головного управління Держпродспоживслужби в області, всі залишки масла - 7175 упаковок (1435 кг) - вилучили з обігу. Щоб не допустити подальшу реалізацію фальсифікованого продукту, з його виробником розірвали угоду про постачання.

Покупцям радять дивитись на маркування і не купувати масло виробників, які наразі не здійснюють виробничої діяльності: ПВП «Молокозавод-Карпати», ТОВ «Техмолпром», ТОВ «Гадячсир», ТОВ «Лозинський молочний завод» та ТОВ «Полтавамолпрод».

Нагадаємо, у жовтні на Кіровоградщині вже двічі вилучали підроблене вершкове масло. Один фальсифікат завезли з Дніпра, інший - підробка торгової марки з Кіровоградського району.