У Кропивницькому всі мікрорайони закільцюють громадським транспортом

Перегляди: 3598

У Кропивницькому розробляють план зі створення нової дорожньої системи, в якій планується відійти від тупикових напрямків у віддалені мікрорайони міста, створити нові транспортні напрямки, що дозволить закільцювати всі мікрорайони між собою.

Про це CBN повідомив директор департаменту економіки міської ради Кропивницького Андрій Паливода.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Серед основних заходів розвитку міської мобільності на сьогодні час є:

- ремонт Полтавського мосту, який зараз створює транспортні незручності для жителів Кропивницького;

- будівництво нової арки під залізничним мостом по вул. Миколи Левитського, з’єднання Великої Балки з пров. Об’їзним, в результаті чого з Балки з’явиться можливість діставатися у місто за 15 хвилин;

- з’єднання вул. Кропивницького з вул. Полтавською, що дозволить розвантажити від транспорту центр міста та прилеглі вулиці;

- проектування мосту, який буде з’єднувати Стару Балашівку з Лелеківкою. Це дасть змогу швидко і вільно зі Старої Балашівки доїхати до соціально-важливих міських закладів охорони здоров’я, освіти, торгівлі тощо;

- придбання тролейбусів з автономним ходом. Середня відстань, відповідно до технічних характеристик, на яку може віддалятися від контактної мережі тролейбус, складає близько 20 км.

«Всі вищезазначені заходи дадуть можливість таким відділеним мікрорайонам, як Стара Балашівка, Велика Балка, Лелеківка, бути не околицею, тупиковими мікрорайонами, а розбудуватися як нормальні, престижні райони міста», - зазначив Паливода.

Одним з результатів роботи міської ради для поліпшення транспортного сполучення міста є підписання угоди про підготовку кредитного фінансування проекту для міста у сфері екологічного транспорту.

«Угода передбачає надання місту грантових коштів від європейського співтовариства. Концептуально реалізація проекту полягає в модернізації тягових підстанцій, оновленні контактної мережі та у придбанні сучасних тролейбусів з автономним ходом. Реалізація такого проекту дозволить завершити реформування системи пасажироперевезень у Кропивницькому, яка перебуває наразі в активній фазі, а також дасть можливість містянам зручно, якісно і недорого дістатися будь-якої точки нашого міста», - повідомив директор департаменту економіки.

Наразі триває активна робота з консультантами ЄБР та розробка всієї необхідної документації для організації кредитування.

Нагадаємо, у Кропивницькому розвиватимуть габаритний громадський транспорт на сучасних дорогах.

Німецький урбаніст назвав кропивницькі маршрутки «феноменом».