САП більше не проситиме зняти недоторканість з Березкіна - скінчилися аргументи

Перегляди: 759

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) не готуватиме повторне подання до Верховної Ради щодо згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький на брифінгу сьогодні, 20 листопада, пише «Українська правда».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За його словами, у прокуратури немає нових аргументів для парламентарів.

«Наразі слідство фактично по цій конкретній особі заблоковане, бо немає згоди на притягнення. Тож по депутату справа буде виділена в окреме кримінальне провадження», - додав він.

Керівник САП зазначив, що, на його думку, рішення Ради було не юридичним, а політичним.

Він наголосив, що прокурори готові нести відповідальність за цю справу в суді, навіть якщо програють її.

Також Холодницький розповів, що наразі правоохоронці намагаються повернути в Україну доньку нардепа, яка теж причетна до справи розкрадання коштів Ощадбанку і переховується за кордоном.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує заволодіння 20 мільйонами доларів США державного банку, організоване, за даними детективів, народним депутатом Станіславом Березкіним.

7 листопада генпрокурор подав до В подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу у вигляді арешту нардепа Станіслава Березкіна.

Сьогодні, 20 листопада, для надання згоди на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності не вистачило голосів.