З депутата з Кіровоградщини, який морив голодом сина, пробують зробити «борця з режимом»

Перегляди: 1947

Кропивницький апеляційний суд відмовив у задоволенні клопотання захисту депутата Новоукраїнської райради Олександра Мольченка про зміну запобіжного заходу.

Про це CBN повідомили у прес-службі суду.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ухвалою слідчого судді від 2 листопада підозрюваному за клопотанням слідчого продовжено строк тримання під вартою до 5 грудня в межах строків досудового розслідування.

Не погоджуючись з таким рішенням слідчого судді, захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу, обґрунтовуючи вимоги порушенням права підозрюваного на захист, недоведеністю ризиків, на які вказують слідчі органи, та необґрунтованістю підозри взагалі.

Сторона захисту та сам підозрюваний наполягали на обранні відносно нього домашнього арешту, вказували, що слідство – це політична розправа за активну громадянську позицію підозрюваного та його боротьбу з корупцією у районі.

Прокурор зазначив, що підозрюваному вже обирався запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з покладанням низки обов’язків, яких він не дотримувався, вимоги ухвали слідчого судді систематично порушував, тому сторона обвинувачення наполягає на триманні під вартою.

За наслідками апеляційного перегляду апеляційну скаргу захисника в інтересах підозрюваного залишили без задоволення, а ухвалу слідчого судді про продовження строку тримання під вартою - без зміни.

Ухвала Кропивницького апеляційного суду є остаточною та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

На розгляді апеляційної скарги були присутні активісти, в тому числі з Кривого Рогу. Вони вважають, що Мольченка намагаються посадити за «фальсифікованою кримінальною справою», бо він «пішов проти корупційних схем місцевої влади та поліції».

Нагадаємо, з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

11 вересня Новоукраїнський районний суд обрав Мольченку запобіжний захід – два місяці цілодобового домашнього арешту. CBN повідомляв, що Олександр Мольченко регулярно порушує умови перебування під домашнім арештом. Суд вирішив замінити йому запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою.

6 листопада суд позбавив подружжя Мольченків батьківських прав відносно Владислава. Попереду ще судові засідання про позбавлення батьківських прав щодо інших дітей.