ЗМІ повідомляють, що виходець з Кіровоградщини направив найманців з Росії до Венесуели

Перегляди: 907

Поки Росія підозрює США в спробах повалити владу у Венесуелі, у ЗМІ з'явилися повідомлення про присутність в цій країні російських найманців з приватної військової компанії «Вагнер».

Однак прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував ці чутки в ефірі одного з російських телеканалів, пише «Сьогодні».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На запитання про те, чи дійсно Москва відправляла на охорону поваленого президента Венесуели Ніколаса Мадуро 400 російських бійців, він відповів: «Та ні, звичайно. У страху очі великі».

Раніше агентство Reuters повідомляло з посиланням на три джерела, що до Венесуели приїхали найманці з ПВК «Вагнер» для охорони Мадуро. Вперше російські найманці приїхали до Венесуели перед президентськими виборами в травні 2018 року, а нова група в 400 осіб була «нещодавно».

Ніколас Мадуро виграв президентські вибори в травні 2018 року, набравши близько 70 відсотків голосів, однак парламент Венесуели оголосив нелегітимним його другий президентський термін. У Венесуелі розпочалися великі антиурядові акції. Люди, незадоволені його політикою, вийшли на вулиці і звели барикади, а в деяких районах Каракаса демонстранти побилися з поліцією. Станом на 26 січня кількість затриманих під час протестів у Венесуелі зросла до 500 осіб.

У підсумку лідер опозиції і спікер парламенту Хуан Гуайдо заявив про повалення режиму «друга» Путіна Мадуро і оголосив себе виконуючим обов'язки глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:


ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.