Депутата з Кіровоградщини, який морив сина голодом, можуть ув’язнити довічно

Перегляди: 5155

Прокуратура перекваліфікувала статтю обвинувачення депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка.

Про це CBN стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Тепер Мольченка офіційно підозрюють у «незакінченому замаху на умисне вбивство малолітньої дитини, вчиненому з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб» (ч. 3 ст. 15, п.п. 2, 4, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України). Санкція - позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Слідство стверджує: Мольченко підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.

У прес-службі прокуратури області підтвердили інформацію про перекваліфікацію статті, на підставі сукупності зібраних під час досудового розслідування доказів. Підозру вручили вчора, 30 січня.

Раніше Мольченка обвинувачували у злісному невиконанні батьківських обов’язків. Санкція статті передбачала від двох до п’яти років обмеження волі чи позбавлення її на такий же строк.

Нагадаємо, у серпні 2018 року з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

11 вересня Новоукраїнський районний суд обрав Мольченку запобіжний захід – два місяці цілодобового домашнього арешту. CBN повідомляв, що Олександр Мольченко регулярно порушує умови перебування під домашнім арештом. Суд вирішив замінити йому запобіжний захід з домашнього арешту на тримання під вартою.

Захист депутата подавав апеляцію, але її відхилили.

6 листопада суд позбавив подружжя Мольченків батьківських прав відносно Владислава.

Нині Олександр Мольченко знаходиться в СІЗО - йому подовжили термін перебування під вартою.

Андрій Лисенко, CBN