У Кропивницькому учасники дитячого фестивалю влаштували танцювальний джем (ФОТО)

Перегляди: 1288

У Кропивницькому триває ХІ Міжнародний фестиваль пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

На центральній площі Кропивницького хореографічні колективи з різних куточків України влаштували танцювальний джем сьогодні, 21 квітня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Шоу провів гранд-призер міжнародних та всеукраїнських конкурсів, соліст обласної філармонії шоумен Олексій Козачинський.

Як розповіла керівник зразкового хореографічного ансамблю «Олена» Олена Григор'єва, кожен колектив ще вдома приготував маленькі «замальовки» для джему, які можна виконувати під різну музику. «Сподобалася музика - вийшли і станцювали під неї», - зазначила керівник колективу.

Дарья Тєльна вчиться в 10 класі кіровоградського колегіуму та займається в танцювальному колективі «Бебі-Арт». У конкурсній програмі ансамбль виступив з двома номерами «Клоуни» і «Роботи».

«Танці - це дуже круто. Мені дуже подобається. На жаль, я не маю великих здібностей і не буду професійно займатися танцями, але як хобі - обов'язково. Мені подобаються діти, які займаються танцями. І те, що в нашому місті проводять такий фестиваль, просто неймовірно», - розповіла дівчина.

Нагадаємо, організатором міжнародного фестивалю пісні й танцю 11 років поспіль виступає культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива». За ці роки в фестивалі взяли участь десятки тисяч дітей із Кіровоградської області, різних регіонів України, а також колективи з Польщі, Сербії, Португалії, Угорщини, Екваторіальної Гвінеї, Іорданії, Єгипту.

Цього року в самий центр України завітали показати свої таланти 52 хореографічних колективи, 20 вокальних ансамблів та 42 соліста. Родзинкою фестивалю стала нова номінація – виступи читців, які демонстрували свою майстерність у володінні художнім словом.

Учора під час урочистого відкриття фестивалю кропивничанам на центральній площі міста танцювальний майстер-клас з пасадобля, віденського вальса, ча-ча-ча провів український хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс, та заспівали члени журі.