У Кропивницькому провели перший в Україні танцювальний екофлешмоб і встановили рекорд (ФОТО)

Перегляди: 1069

В рамках ХІ Міжнародного фестивалю пісні і танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом» усі його учасники пройшли вулицею Дворцовою до Театральної площі, де провели екофлешмоб.

Його провели з нагоди Дня довкілля, який відзначається саме 21 квітня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нам дуже подобається, ми раніше ні в чому подібному участь не брали. Забруднення Землі - нагальна проблема, яка повинна хвилювати кожну людину на планеті. Але, на жаль, це не так. Діти повинні зрозуміти, що і вони відповідальні за екологію, чисті повітря, воду і землю, за своє життя», - вважає помічниця керівника зразкового хореографічного ансамблю «Валерія» з Нікополя Марина Шаповал.

Вікторія Павловська живе в Суботцях та займається в танцювальному колективі «Едельвейс». Вдома вона поки не сортує сміття, проте, на її думку, це обов'язково треба почати робити: «Я вважаю, що почати повинні діти, а дорослі вже зміняться на їхньому прикладі».

Діти пройшли парадом вулицею Дворцовою, скандуючи «та-танці», а потім разом із співачкою Navka виконали танцювальний екофлешмоб з пластиковими пляшками. З них зроблять інсталяцію, яка буде знаходитися біля бібліотеки для юнацтва до 5 червня - всесвітнього дня охорони навколишнього середовища.

Заради екології разом танцювали 1264 учасники. Це стало наймасовішим танцювальним екофлешмобом, що і засвідчила представник Національного реєстру рекордів.

«Мені дуже приємно, що ви виконали не просто танок, - звернувся до учасників громадський діяч Артем Стрижаков, - а вклали в це ідею захисту довкілля».

Нагадаємо, організатором міжнародного фестивалю пісні й танцю 11 років поспіль виступає культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива». За ці роки в фестивалі взяли участь десятки тисяч дітей із Кіровоградської області, різних регіонів України, а також колективи Польщі, Сербії, Португалії, Угорщини, Екваторіальної Гвінеї, Йорданії, Єгипту.

Цього року в самий центр України завітали показати свої таланти 52 хореографічних колективи, 20 вокальних ансамблів та 42 солісти. Родзинкою цього фестивалю стала нова номінація – виступи читців, які демонстрували свою майстерність у володінні художнім словом.

Учора під час урочистого відкриття фестивалю кропивничанам на центральній площі міста танцювальний майстер-клас з пасадобля, віденського вальса, ча-ча-ча провів український хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс, та заспівали члени журі.