Міжнародний трибунал зобов’язав Росію звільнити українських моряків

Перегляди: 1012

Міжнародний трибунал з морського права у німецькому місті Гамбург зобов’язав Росію звільнити українських моряків і повернути Україні захоплені судна.

Про це оголосив голова трибуналу, повідомляє УНН, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«РФ має негайно звільнити українські військові кораблі й повернути їх під управління української сторони», - оголосив голова трибуналу.

Судді трибуналу віддали 19 голосів «за».

«РФ має негайно звільнити 24 затриманих українських військовослужбовців та дозволити їм повернутися до України», - зазначив він.

У всіх випадках суддя Колодкін голосував проти.

Слухання Міжнародного трибуналу з морського права у справі українських моряків проходили 10 травня у німецькому місті Гамбург.

Після виступу на слуханнях заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила журналістам, що суд з великою вірогідністю ухвалить рішення на користь України.

Нагадаємо, 25 листопада у районi Керченської протоки стався росiйський збройний напад та захоплення українських вiйськових катерiв «Бердянськ», «Нiкополь» та буксира «Яни Капу», якi здiйснювали морський перехiд з порту Одеса до порту Марiуполь – з Чорного в Азовське море. Також були пораненi та захопленi у полон члени їхнiх екiпажiв. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Росiйськiй Федерацiї, вказавши, що це є черговим актом збройної агресiї РФ проти України.

Громада Кропивницького висловила пiдтримку морякам, якi знаходяться у полонi, урочистим пiдняттям прапору Вiйськово-морських сил України на головному флагштоку мiста.

Затриманi Росiйською Федерацiєю в районi Керченської протоки українськi моряки є вiйськовополоненими, а отже пiдлягають не обмiну, а поверненню.