Справа померлого в сутичці з патрульними кропивничанина: є результати експертизи (ДОКУМЕНТ)

Перегляди: 1683

Смерть Олександра Собченка настала внаслідок гострої коронарної недостатності, алкогольного сп’яніння, психоемоційного навантаження та гострого панкреатиту.

Про це у відповідь на інформаційний запит «КП» повідомило Державне бюро розслідувань сьогодні, 30 липня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначається у відповіді, висновки про причину смерті надало Кіровоградське обласне бюро судово-медичної експертизи.

«<...> встановлено, що його смерть (Олександра Собченка – «КП») настала внаслідок гострої коронарної недостатності на фоні атеросклеротичного кардіосклерозу, алкогольного сп’яніння, психоемоційного навантаження та гострого панкреатиту», – сказано у відповіді ДБ на інформаційний запит.

Водночас повідомляється, що експерти виявили тілесні ушкодження, які утворилися незадовго до настання смерті чоловіка.

«<...> мають ознаки легких тілесних ушкоджень і не мають прямого причинного зв’язку із настанням смерті», – зазначають у ДБР.

У ДБ наголосили, що «суспільно-важливою може бути також інформація, що при судово-токсикологічному дослідженні в крові виявлено етиловий спирт у кількості, яка може відповідати алкогольному сп’янінню середнього ступеню».

Досудове розслідування у рамках кримінального провадження триває.

Нагадаємо, під час сутички з поліцейськими в Кропивницькому помер 51-річний майор міліції у відставці Олександр Собченко.

За версією правоохоронців, він першим поліз у бійку. Родичі покійного стверджують, що винні поліцейські.

Начальник ГУ Національної поліції в області Роман Козьяков заявив, що судмедекспертиза не виявила в Олександра Собченка тілесних ушкоджень, які призвели до настання смерті. Він також зазначив, що щодо поліцейських, які брали участь у конфлікті, проводиться службове розслідування.

У Кропивницькому 23 липня відбувся мітинг проти свавілля патрульної поліції.