Депутати Світловодської міськради попросили Зеленського розібратися з рейдерами

Перегляди: 3520

У Кропивницькому вчора, 13 серпня, відбулося засідання обласної міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню, повідомляє кореспондент CBN.

Члени комісії обговорювали ситуацію, яка склалася навколо спільного підприємства ТОВ «Світловодськпобут». 19 липня цього року до Держреєстру юридичних осіб внесли зміни, згідно з якими єдиним власником ТОВ стала фізична особа.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівництво міста про зміну в складі засновників, за словами заступниці міського голови Світловодська Олени Балюк, дізналися з соціальних мереж. У мерії дії представників підприємства називають рейдерським захопленням.

Гендиректор «Світловодськпобут» Сергій Московський вважає, що саме влада міста і є рейдерами. Юрист підприємства заявив, що в них на руках є всі відповідні документи, в тому числі й рішення міськради про вихід з засновників.

В. о. начальника головного територіального управління юстиції в області Анна Калініна зазначила, що вирішення цього питання і скарг такого типу, які розглядаються в порядку закону про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадських формувань, віднесено виключно до компетенції Міністерства юстиції Україні.

«Минулого тижня вже скерована скарга на Міністерство юстиції, яке буде прийматиме рішення», - сказала вона.

Поліція відкрила два провадження: за фактом незаконного заволодіння майном підприємства (50% статутного фонду) та за фактом зловживання повноваженнями реєстратором Новгородківської селищної ради. Слідчий відділ отримав від світловодського суду ухвалу про арешт корпоративних прав підприємства, заборону на будь-які реєстраційні дії, аби унеможливити подальшу перереєстрацію підприємства.

Депутат облради Руслан Степура наголосив на тому, що, згідно з другим пунктом рішення міськради, на яке посилаються представники підприємства, все майно, внесене в уставний фонд міською радою, повинно повернутися у власність громади.

Депутати міськради Світловодська вирішили звернутися до президента Володимира Зеленського, адже протягом багатьох років так і не з’явився механізм вирішення цього проблемного питання.

На переконання Степури, потрібно взагалі скасувати рішення про реєстрацію СП ТОВ «Світловодськпобут» на підставі рішення суду про незаконні дії реєстратора при створенні підприємства у 2001 році.

«Наше основне завдання - відстоювання інтересів громади. І ми не маємо права втратити частку майна громади», - резюмувала засідання в. о. голови Кіровоградської ОДА Світлана Лобанова.

Нагадаємо, за клопотанням прокуратури на 50 відсотків корпоративних прав та внесків до статутного капіталу спільного підприємства «Світловодськпобут» наклали арешт.

«Світловодськпобут» займається виробництвом теплової енергії та наданням послуг з централізованого опалення.