Депутати Кіровоградської облради закликали Зеленського не капітулювати перед Росією

Перегляди: 2504

Депутати Кіровоградської обласної ради висловилися проти так званої «формули Штайнмаєра».

Відповідне звернення до президента Володимира Зеленського вони ухвалили на засіданні сесії сьогодні, 9 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обранці просять главу держави не здавати позицій України.

Звернення підтримали 33 депутати.

Нагадаємо, ввечері 1 жовтня на площі Героїв Майдану в Кропивницькому зібралися активісти та ветерани війни, які вирішили звернутися до обласної та міської рад з вимогою висловити свою думку про запропоновану урядом так звану «формулу Штайнмаєра». Учасники мітингу заявили, що ця ініціатива є капітуляцією та зрадою інтересів країни.

4 жовтня депутати міськради Кропивницького прийняли звернення до президента Володимира Зеленського, у якому вимагають не здавати українських позицій. За проголосували всі присутні на засіданні 23 депутати.

Президент Володимир Зеленський роз’яснив «формулу Штайнмаєра» таким чином. По-перше, на постійній основі починає діяти тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, відомий також у суспільстві як закон про особливий статус Донбасу. По-друге, це відбувається за умови, коли в ОРДЛО відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією та законодавством України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів.

Щоб на території ОРДЛО відбулися вибори, всі російські війська повинні бути виведені, захоплена ділянка українсько-російського кордону – передана під контроль України.