Мерія Кропивницького порадила містянам, як уберегтися від щурів

Перегляди: 736

У Кропивницькому почастішали випадки появи щурів.

Про це повідомляє прес-служба міської ради Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Міськрада просить жителів міста бути обережними та вчасно вживати заходи щодо недопущення небезпечних гризунів до осель приватного сектору і багатоповерхівок.

«Вагоме значення мають профілактичні заходи, що полягають, у першу чергу, в постійному забезпеченні чистоти в помешканнях, підвалах, технічних поверхах, на сходинкових клітинах та прибудинкових територіях. Бажано застосовувати всілякі технічні засоби з метою створення перешкод на шляху доступу гризунів до приміщень. Це, в першу чергу, встановлення решіток на вентиляційні канали, люки, закриття щілин та отворів тощо.

Боротьба з гризунами в житлових будинках повинна здійснюватися за принципом систематичної дератизації», - наголошується у повідомленні прес-служби.

Також необхідно підтримувати належний санітарний стан контейнерних майданчиків, не допускаючи накопичення сміття, особливо решток харчових продуктів, що є кормовою базою для мишей та щурів.

ЧИТАЙТЕ І ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ