Ситуацією з опаленням у Світловодську з подачі ОДА займуться правоохоронці

Перегляди: 1524

Обласна державна адміністрація направила до Кіровоградської обласної прокуратури, управлінь СБУ та Національної поліції в області звернення щодо ситуації з централізованим опаленням у Світловодську.

Про це CBN повідомили у прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Обласна державна адміністрація рекомендувала СП ТОВ "Світловодськпобут" у разі не погашення заборгованості перед НАК "НафтогазУкраїни" придбавати природний газ на умовах попередньої оплати у інших газотрейдерів, або вирішити питання власникам підприємства щодо поповнення статутного капіталу для погашення вказаної заборгованості. Однак ні Світловодською міською радою, ні власниками вказаного підприємства не були вжиті необхідні заходи для забезпечення отримання номінацій споживання природного газу від НАК "НафтогазУкраїни"», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, за клопотанням прокуратури на 50 відсотків корпоративних прав та внесків до статутного капіталу спільного підприємства «Світловодськпобут» наклали арешт.

Арешт передбачає заборону «вчинення будь-якого роду змін до статуту, статутного капіталу, даних про керівництво юридичної особи, проведення державними реєстраторами будь-яких реєстраційних дій та коригування раніше проведених».

«Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів упереджено внесення державним реєстратором до державного реєстру даних про заміну керівника, зміну статутного капіталу, затвердження статуту в новій редакції стосовно вказаного спільного підприємства», – наголосили у прес-службі прокуратури.