Меру Світловодська вручили підозру в заволодінні комунальним майном

Перегляди: 6647

Поліція під процесуальним керівництвом прокуратури викрила на території області 63-річного громадянина, який підозрюється у протиправному заволодінні частиною майна підприємства, шляхом передачі його частки (як засновника) з комунальної власності у приватну.

Про це CBN повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Вказані протиправні дії були вчинені з використанням службового становища і призвели до тяжких наслідків, які поставили під загрозу надання населенню окремих комунальних послуг», - ідеться в повідомленні.

Інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України «Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги», ч. 3 ст. 206-2 ККУ «Протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації», ч. 2 ст. 366 ККУ «Службове підроблення», ч. 4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

За ці дії загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років із конфіскацією майна.

За даними джерел CBN у правоохоронних органах, мова йде про міського голову Світловодська Валентина Козярчука.

Нагадаємо, обласна державна адміністрація направила до Кіровоградської обласної прокуратури, управлінь СБУ та Національної поліції в області звернення щодо ситуації з централізованим опаленням у Світловодську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опалювальний сезон у Світловодську може не початися. Раніше теплопостачальник скаржився на рейдерів

За клопотанням прокуратури на 50 відсотків корпоративних прав та внесків до статутного капіталу спільного підприємства «Світловодськпобут» наклали арешт.

Арешт передбачає заборону «вчинення будь-якого роду змін до статуту, статутного капіталу, даних про керівництво юридичної особи, проведення державними реєстраторами будь-яких реєстраційних дій та коригування раніше проведених».

«Завдяки скоординованим діям правоохоронних органів упереджено внесення державним реєстратором до державного реєстру даних про заміну керівника, зміну статутного капіталу, затвердження статуту в новій редакції стосовно вказаного спільного підприємства», – наголосили у прес-службі прокуратури.