В інституті раку, де АТОшника з Кропивницького назвали вбивцею, триває корупційний скандал

Перегляди: 2384

Телеведуча та авторка книги «Я, Ніна» Яніна Соколова вимагає від президента Володимира Зеленського та антикорупційних органів ужити заходів щодо ситуації в Національному інституті раку (НІР).

Про це вона заявила у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інституті раку, де відмовлялися лікувати АТОшника з Кропивницького, – корупційний скандал (ВІДЕО)

«Місяць тому я опублікувала пост про директора-корупціонера інституту раку. Яка виживає з інституту всіх, хто не бере участі у її корупційних схемах», - сказано в дописі.

У пості, який згадує Яніна Соколова, йдеться про те, що директорка закладу Олена Колесник використовує «схеми із лікарями-спільниками-корупціонерами і махінації із закуплями ліків».

Після публікації про корупцію в НІ там почався аудит, результати якого й досі невідомі, заявила Яніна Соколова. Вона також зазначила: «Та сама корупціонер, про якого я писала у пості 18 вересня, Олена Колесник виходить з лікарняного 4 листопада. І оп! Знову на посаді!

На лікарняному вона була під час всього етапу розслідування... Зручно, правда?»

22 травня 2019 року Яніна Соколова повідомила про мультимедійний проект «Я, Ніна», заснований на реальних подіях з її життя. Мета - допомогти онкохворим людям усвідомити цінність життя та почати боротися за нього. Проект складатиметься з книжки, пісні та повнометражного художнього фільму, в якому зіграють Валерія Ходос і Валерій Харчишин, а головну роль - сама Соколова. («Вікіпедія»)

Соколова закликала «президента Володимира Зеленського й антикорупційні органи вжити заходів щодо наведення ладу в найбільшому інституті по лікуванню онкології в Україні. Дати можливість реформаторам закладу розвивати лікарню і звільнити нарешті інститут від покидьків, які наживаються на чужому горі».

Нагадаємо, 6 червня 2018 року CBN повідомило, що онкохворого спецпризначенця з Кропивницького Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці через те, що він «убивав братній народ».

Після розголосу в ЗМІ в НІ почали службове розслідування, за результатами якого лікарку, що образила ветерана, звільнили.

Пізніше вона вибачилася перед Віталієм.

1 травня 2019-го Віталій Драган пішов з життя.