До складу наглядової ради Інституту раку, де АТОшника з Кропивницького назвали вбивцею, входять небіжчики

Перегляди: 1035

До складу наглядової ради Національного інституту раку входять міністр охорони здоров’я часів Азарова Олександр Аніщенко, колишні депутатки-регіоналки Інна Богословська та Тетяна Бахтєєва, академік Євген Патон і двоє людей, які вже померли.

Про це йдеться у публікації «Слідство.Інфо».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

6 червня 2018 року CBN повідомило, що онкохворого спецпризначенця з Кропивницького Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці через те, що він «убивав братній народ».

Після розголосу в ЗМІ в НІ почали службове розслідування, за результатами якого лікарку, що образила ветерана, звільнили.

Пізніше вона вибачилася перед Віталієм.

1 травня 2019-го Віталій Драган пішов з життя.

Наглядову раду Інституту раку створили для контролю за роботою установи. Вона повинна наглядати за управлінням майном інституту, проведенням закупівель і моніторити його діяльність.

Головний лікар інституту раку Андрій Безсоненко сказав «Слідству.Інфо», що наглядова рада не працює з 2015 року. Він припустив, що це може бути пов’язано зі зміною керівництва інституту. Директором інституту у 2015-му стала онколог Олена Колесник. Вона мала б ініціювати перегляд цього питання і разом з МОЗ подати на затвердження Кабміну новий склад ради. «Я ініціювала тричі (створення нової громадської ради - ред.). [В.о. керівника Міністерства здоров’я] пані Супрун була проти», - сказала вона.

Склад наглядової ради Національного інституту раку не змінювався з 2011 року. Його затверджував прем’єр-міністр Микола Азаров.

До ради ввійшла голова комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я з 2002-го по 2014 рік Тетяна Бахтєєва. Вона була депутаткою від «Опозиційного блоку» й у восьмому скликанні парламенту. Бахтєєва розповіла, що не розуміє, чому МОЗ і Кабмін не затверджують новий склад наглядової ради Інституту раку. «Я там була без моєї згоди. Просто зробили такий запис», - додала вона.

До складу наглядової ради входить і Олександр Аніщенко, який у 2011-2012 роках працював міністром охорони здоров’я, Інна Богословська, яка була депутаткою Верховної Ради від «Партії регіонів». А також президент Академії наук України Євген Патон.

Крім того, в наглядовій раді є Григорій Бондар, який помер у 2014 році. Коли затверджували склад ради, Бондар був генеральним директором Донецького обласного клінічного протипухлинного центру. Немає серед живих й іншого члена ради - оперного співака Дмитра Гнатюка.

Нагадаємо, телеведуча та авторка книги «Я, Ніна» Яніна Соколова вимагає від президента Володимира Зеленського та антикорупційних органів ужити заходів щодо ситуації в Національному інституті раку (НІР).