Прокурор: «Міськрада Світловодська неякісно захищає інтереси територіальної громади»

Перегляди: 2360

Міська рада Світловодська неякісно захищає інтереси територіальної громади і держави.

Про це кореспонденту CBN заявив заступник керівника Знам’янської місцевої прокуратури Володимир Рубан, коментуючи резонансну справу щодо захоплення майна міської ради фізичною особою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Міська рада із відповідним позовом до суду не зверталася, а лише подала скаргу до Міністерства юстиції. Останнім відмовлено в її задоволенні у зв’язку із неналежним оформленням, що свідчить про неналежне здійснення міською радою захисту інтересів держави та територіальної громади», - сказав він і додав, що це є підставою для представництва прокурором інтересів держави в суді.

Нагадаємо, за даними слідства, мер Світловодська Валентин Козярчук у змові з групою людей протиправно заволодівав майном міської ради у вигляді частки 50% у статутному капіталі підприємства, підроблюючи службові протоколи загальних зборів учасників.

Міськраду таким чином виключили з переліку учасників та позбавили її зазначеної частки, яка перейшла у власність фізичної особи.

Чиновнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Запобіжний захід обрали у вигляді особистого зобов'язання.

За ці злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.