Друг кропивницьких спецпризначенців подав до суду на Зеленського

Перегляди: 1660

Павло Шеремет – білоруський, російський та український журналіст. Загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва у результаті підриву автомобіля, яким він керував. («Вікіпедія»)

Підозрюваний у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета музикант Андрій Антоненко (Riffmaster) подав позов на кількох посадовців, у тому числі - на президента Володимира Зеленського.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат Антоненка Святослав Жерновніков.

«До Печерського суду від Андрія Антоненка (Riffmsater) подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію», – написав він.

У позовній заяві йдеться про те, що під час брифінгу представника МВС було повністю проігноровано норму презумпції невинуватості, а також «вщент розтрощений принцип недоторканності честі й гідності громадянина і людини».

Позов Антоненко подав на міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, президента України Володимира Зеленського, генерального прокурора Руслана Рябошапку, а також першого заступника голови Нацполіції, начальника кримінальної поліції Євгена Коваля. Також Riffmsater позивається до третьої особи – телеканалу «Україна».

Нагадаємо, слідство підозрює у вбивстві журналіста «Української правди» Павла Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків, відомих за позивними Буча та Пума.

48-річний киянин Андрій Антоненко – досить відома у патріотичних і добровольчих колах особа.

Він професійний рок-музикант і співак, має профільну освіту і на сцені вже три десятки років. З кінця 80-х грав у кількох гуртах, зокрема ADEM і DAZ Machine. У 2003 році заснував гурт Riffmaster як свій авторський проект. Крім Антоненка, у гурті грають ще два гітаристи.

У 2014 році Riffmaster разом із лідером гурту «Тартак» Сашком Положинським записали військову пісню «Земля». Антоненко розповідав, що створити пісню на підтримку захисників його попросили в Міноборони.

З того часу Положинський з Riffmaster неодноразово виступали разом, Антоненко періодично співав для військових і добровольців, їздив на фронт, давав благодійні концерти.

У 2017 році гурт презентував пісню «Тихо прийшов, тихо пішов». У мережі її назвали неофіційним гімном воїнів підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Військове телебачення навіть зняло кліп, який поширювало офіційне командування ООС.

Пісню присвятили спецпризначенцям, з якими товаришував і співпрацював Антоненко. Про це розповідав сам музикант: «Корінь цих взаємин лежить у 2015 році. Коли ми вперше із Сашком Положинським виїхали в тур на фронт, під ДАП. Але до цього завітали ще тоді в Кіровоград, третій полк. І саме звідти пішла дружба із спецпризначенцями. Неофіційна співпраця, яка за півтори роки переросла в пісню».

Того ж 2017 року Антоненко і сам пішов у спецпризначенці, підписавши контракт зі Збройними силами, називаючи це «логічним продовженням того, що почалось 2015 року». На фронті чоловік взяв позивний Riffmaster.