Мама Діани Хріненко прийшла на суд зі світлиною вбитої доньки (ФОТО)

Перегляди: 11528

Сьогодні, 30 січня, у Кіровському районному суді Кропивницького розпочалося підготовче засідання у справі вбивства 16-річної школярки з Суботців Знам’янського району Діани Хріненко, передає кореспондент CBN.

У засіданні зробили перерву. Причина - відвід судді. Суддя Ірина Загреба заявила про самовідвід через родинні зв'язки із працівником прокуратури, який брав участь у цьому кримінальному провадженні і приймав процесуальні рішення. Суд її клопотання задовольнив.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Про відвід судді Романа Петрова заявив захисник обвинуваченого Миколи Середніцького Олександр Урсаленко. Адвокат наполягав на процесуальних порушеннях у подачі судових документів зі сторони судді. За словами Урсаленка, Петров просто на суді перекладав документи польською, крім того, його брат теж працює у прокуратурі. Суд його клопотання не підтримав. Адже брат Петрова, за словами головуючого судді, участі у провадженні не брав жодного. Для заміни судді Загреби у засіданні оголосили перерву.

Нагадаємо, 16-річна жителька Суботців Діана Хріненко близько дев’ятої вечора 24 серпня 2018 року пішла в центр села на святкування Дня Незалежності й не повернулася.

26 березня 2019-го при проведенні польових робіт поблизу села Новополяна Знам’янського району виявили людські рештки. Три експертизи підтвердили, що вони належать Діані.

26 липня у Суботцях попрощалися з дівчиною.

Підозрюваного у вбивстві затримали в Польщі.