Прокурор: Підозрюваний Балонь просив Трофімова допомогти, коли тривали обшуки

Перегляди: 4204

Вищий антикорупційний суд обрав голові Кіровоградської ОДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб із можливість внесення застави 10 млн грн сьогодні, 27 червня.

Про це йдеться на сторінці спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Далі пряма мова прокурора Ігоря Семака з онлайн-трансляції із зали суду:

У матеріалах кримінального провадження є листування Андрія Балоня з Сергієм Трофімовим, при тому, що така ж особа обіймає посаду першого заступника керівника Адміністрації Президента (вочевидь, Офісу Президента – ред.) з повідомленням про проведення обшуків в службовому кабінеті і з проханням допомогти. Листування здійснювало в день проведення обшуків в кабінеті Балоня 25.06.2020 року о 17 годині. Це свідчить про його готовність використовувати свої соціальні зв’язки для перешкоджання кримінальному провадженню, а також про можливість це робити і про віру в те, що такі спроби можуть дати результат.

Прокурор зокрема просив суд обрати Андрію Балоню запобіжнй захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 12 млн 1 тис 867 грн.

Адвокат голови Кіровоградської ОДА на суді заявив, що коли Андрія Балоня призначили на посаду, область вийшла на треті місця. Це, за його словами, свідчить про те, що «особа позитивна і тільки користь приносить державі і області».

Захисник просив відмовити в задоволенні клопотання прокуратури обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт. Водночас адвокат клопотав зменшити розмір застави.

Прокурор також повідомив, що слідчі дії тривали з середини травня і лише зараз перейшли у відкриту площину.

Також за його даними, відбулося два транші передачі грошей Андрію Балоню.З першого траншу – 4 червня – правоохоронці так і не дорахувалися 60 тис грн., з другого – навпаки знайшли всього 50 із 250 тис грн.

Сам Андрій Балонь заявляє, що в нього, окрім робочих тем спілкування з Ігорем Бойчуком голова Держпродспоживслужби області, у якого вимагали хабара за залишення на посаді – ред.) не було і бути не може. Вважає, що той звів наклеп.

Як уже повідомлялося, Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання прокурора й обрав запобіжний захід керівнику патронатної служби Кіровоградської ОДА Сергію Шевченку у вигляді тримання під вартою на два місяці до 23 серпня з можливістю внесення застави в сумі 5 млн 67 тис 500 грн.

Нагадаємо, СБУ і НАБУ провело обшуки в ОДА, а також у будинках де мешкають очільник Кіровоградщини Андрій Балонь і керівник патронатної служби ОДА Сергій Шевченко, 25 червня.

У будинку Андрія Балоня правоохоронці вилучили майже 14 мільйонів готівкою у різній валюті.