На Кіровоградщині за «Велике будівництво» Зеленського видають проєкти Порошенка

Перегляди: 3169

У рамках програми «Велике будівництво» у Кіровоградській області повинні бути побудовані, реконструйовані, капітально відремонтовані п'ять шкіл, чотири дитячі садочки та шість спортивних об'єктів, передає CBN.

Але всі об’єкти, що ввійшли до списку, почали робити не цього року.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Так, реконструкцію загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у Побузькому Голованівського району, Новопразької школи №2 Олександрійського району та обласної спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву №2 у Кропивницькому почали робити ще у 2017 році. Вони стали перехідними на наступні роки, а тепер їх подають як велике будівництво президента Зеленського.

У липні минулого року на засіданні міжвідомчої комісії Мінрегіону прийняли рішення про фінансування двох додаткових проектів, поданих Кіровоградською ОДА, з Державного фонду регіонального розвитку. Мова йшла в тому числі про капітальний ремонт будівлі Торговицької щколи імені Євгена Маланюка у Новоархангельському районі, на що виділили майже 5 млн грн.

Процедуру закупівлі для проведення санації будівлі школи №1 в Олександрівці провели на початку вересня минулого року.

Нагадаємо, що за каденції голови ОДА Сергія Кузьменка та президента Петра Порошенка в області працювала програма «Здоров’я наших дітей», в рамках якої системно ремонтували спортивні зали в школах області та встановлювали спортивні майданчики.

Будівництво дошкільного навчального закладу «Веселка» на 120 місць у Голованівську почали у липнi 2018 року. Голова облдержадмiнiстрацiї Сергiй Кузьменко у рамках робочої поїздки у березні 2019-го перевiряв, як дитячий садочок зводять «з нуля». Це будівництво також потрапило у програму президента Зеленського.

Будівництво дитячого садочку в селі Черняхівка Кропивницького району за кошти ДФРР внесло у плани на цей рік теж колишнє керівництво облдержадміністрації. Тепер воно видається як частина «Великого будівництва».

Початком реалізації проекту з капітального ремонту - утеплення фасаду та довстановлення вікон - у будівлі Первозванівської школи на сайті ДФР вказаний березень 2019 року.

Нагадаємо, програма «Велике будівництво», ініційована президентом України Володимиром Зеленським, стартувала в березні 2020 року.

Детальніше про «Велике будівництво» президента Зеленського незабаром читайте на CBN.