У Кіровоградській облраді привітали і нагородили призера чемпіонату світу з боксу та його тренера

Перегляди: 2139

У приміщенні Кіровоградської обласної ради, сьогодні, 29 квітня, вшанували срібного призера молодіжного чемпіонату світу з боксу Бозоробоя Матякубова, тренера спортсмена Вадима Саласенка та старшого тренера збірної Кіровоградщини з боксу Віктора Саласенка.

З представниками боксерської спільноти зустрілися та поспілкувалися голова облради Сергій Шульга, його заступник, президент обласної Федерації боксу Вадим Волканов, керівниця обласного управління молоді та спорту Ірина Глобенко та наш видатний спортсмен, срібний призер Олімпіади 2000 року, чотириразовий чемпіон світу з велоспорту (трек) Олександр Симоненко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Грамотою облради був нагороджений Віктор Саласенко, а Бозорбой Матякубов і Вадим Саласенко отримали від голови облради цінні подарунки.

Ірина Глобенко вручила від обласного управління молоді та спорту віце-чемпіону світу та його наставнику українські прапори із побажаннями, щоб вони надихали на подальші успіхи та спонукали до того, щоб на честь нових перемог кропивницького боксера підіймався державний прапор і лунав Гімн України.

Від обласної Федерації боксу грошові винагороди Бозорбою Матякубову та Вадиму Саласенку вручив Вадим Волканов, який відзначив рівень боксу, який продемонстрував на світовій першості наш земляк та запевнив, що обласна влада та Федерація боксу Кіровоградщини зроблять усе можливе для того, щоб наш талановитий боксер продовжував рухатися вперед до олімпійського п’єдесталу.

Учасники зустрічі обговорили нагальні питання розвитку спортивної галузі. Сергій Шульга пообіцяв найближчим часом провести зустріч із провідними фахівцями спортивної галузі для того, щоб визначити шляхи розв’язання проблем і намітити перспективні плани розвитку.

Нагадаємо, що чемпіонат світу з боксу серед молоді нещодавно проходив у польському місті Кельце. Змагання зібрали 487 атлетів з 66 країн світу.

Кропивничанин Бозорбой Матякубов представляв України у ваговій категорії 64 кг. У першому поєдинку учень Вадима Саласенка за явною перевагою переміг Каллума Кейна Метьюза, у другому бою за очками здолав болгарина Красіміра Джурова, в чвертьфіналі впевнено переміг свого кривдника в півфіналі молодіжного чемпіонату Європи-2020 Еріка Сухі з Чехії, а в півфіналі не залишив шансів на успіх Жантало Ташиєву з Киргизстану. І лише в фіналі Бозорбой Матякубов поступився за рішенням суддів Сабіржану Аккаликову з Казахстана.

Срібна нагорода світової першості стала найкращим результатом боксерів Кіровоградщини за часи Незалежності України.