МОН призначило в. о. ректора кропивницького педуніверситету

Перегляди: 4275

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет призначив Євгена Соболя виконувачем обов’язків ректора Центральноукраїнського педагогічного університету (ЦДПУ) імені Володимира Винниченка.

Копію наказу про призначення має у своєму розпорядженні CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Покласти виконання обов’язків ректора Центральноукраїнського педагогічного університету імені Володимира Винниченка на Соболя Євгена Юрійовича, завідувача кафедри державно-правових дисциплін та адміністративного права, доктора юридичних наук, професора, з 28 квітня 2021 року до призначення керівника в установленому законодавством порядку, але не пізніше 31 серпня 2021 року», - сказано, зокрема, в документі.

В. о. ректора в онлайн-режимі сьогодні, 30 квітня, представив Сергій Шкарлет. «Я дуже вдячний Олегу Анатолійовичу [Семенюку] за плідну виважену роботу ректора за весь термін. Першочергове завдання для виконуючого обов’язки ректора - провести прозорі вибори», - зазначив він.

Олег Семенюк на посаді ректора пропрацював майже 10 років. Він залишився головою Вченої ради.

Нагадаємо, Міністерство освіти та науки призначило вибори ректора ЦДПУ на 27 травня. 4 березня відбувся другий тур повторних виборів, у якому Олег Семенюк переміг Валерія Радула. Однак пізніше стало відомо про правову колізію: не можна підписувати контракт з людиною, яка вже відпрацювала два терміни на відповідній посаді.

Євген Соболь теж балотувався на посаду ректора ЦДПУ.