На Кіровоградщині газовиків упіймали на махінаціях з цінами для шкіл

Перегляди: 804

Прокуратура Кіровоградської області в судовому порядку зобов’язала повернути до державного бюджету понад 400 тисяч гривень, які незаконно отримала підрядна організація через завищення ціни при закупівлі природного газу для опалення шкіл.

Про це CBN повідомили у прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За результатами проведених торгів щодо закупівлі природного газу комунальною установою «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» переможцем визнали підприємство з ціновою пропозицією 6 433,28 грн. за 1000 куб. м газу.

Підрядники уклали п’ять додаткових угод, але початкову ціну незаконно збільшили до 9800 грн. У результаті державі заподіяли збитки у вигляді надмірно сплачених 412000 грн.

Господарський судо Кіровоградської області визнав додаткові угоди недійсними та зобов’язав підрядну організацію повернути державі незаконно отриманні гроші.

Також щодо установи, яка надавала газ, розпочали кримінальне провадження за зловживання при проведенні закупівлі. Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ