Кропивничанка виграла суд проти турагентства за зіпсований відпочинок

Перегляди: 6333

Жителька обласного центру Наталія Шевченко виграла позов проти туроператора Anex Tour.

Відповідне рішення прийняв Ленінський районний суд сьогодні, 7 лютого, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наталія позивалася через те, що умови готелю Blue Green Hotel у Бодрумі (Туреччина), показані турагентом на фото, не відповіли дійсності і їй з подругою довелося відпочивати у набагато гірших умовах, ніж їм обіцяли в агенції. Також не було обіцяного безкоштовного пляжу. У позовній заяві туристка зазначала, що готель, який рекламували як чотири зірочки, явно не відповідав цій кваліфікації.

«В офісі турагент нам показала фотографії номерів готелю, розповіла про умови, – сказала Наталія. – На фото ми побачили охайні номери і згодилися на пропозицію. Втім, коли приїхали в готель, у нас був шок – постіль з величезними дірками і плямами, зі стін сипалася штукатурка, лінолеум на підлозі відпадав шматками, душ у плісняві і грибку, вода після прийому душу не стікала протягом кількох годин, все брудне, старе і ледве трималося… Про стан готелю ми одразу повідомили Anex Tour у Кропивницькому, на що нам відповіли, що ми самі обрали готель і так буває, що в реальності все виявляється інакше».

При купівлі туру обіцяли і безкоштовний пляж. Втім його теж не виявилося.

«Ми самостійно оплачували послуги пляжу, хоча за це заплатили і турагентству», – додала туристка.

«Вважаю, що туроператор надав туристичні послуги неналежної якості. Відпочинок був зіпсований, а гроші – втрачені через непрофесійне виконання своїх фахових обов’язків. Замість того, щоб відпочивати на морському узбережжі, я була вимушені сидіти в холі готелю, де є wi-fi, чекати на повідомлення від туроператора», – зазначила у позові Наталія Шевченко.

Суд частково задовольнив позов – із туристичної компанії на користь позивачки ухвалив стягнути 5585 гривень матеріальної шкоди, а також відшкодувати 2 тисячі моральної шкоди. Також Anex Tour має сплатити державі 3842 гривні судових витрат.

Нагадаємо, тур подруги оплачували у туристичному агентстві Anex Tour ФОП Санасарян М.В., що у Кропивницькому. Пізніше його очільниця, дружина депутата міської ради Кропивницького Маріанна Санасарян на своїй сторінці у Facebook заявила, що «єдиною ціллю дівчат було бажання «відбити подорож», а «говорити про непрофесійність нашої команди – взагалі недоречно».