У Кропивницькому на гала-концерті нагородили переможців дитячого мистецького фестивалю (ФОТО)

Перегляди: 1071

У Кропивницькому нагородили учасників ХІ Міжнародного фестивалю пісні й танцю «Об’єднаймо дітей мистецтвом».

На головній сцені області у яскравому гала-концерті можна було побачити найцікавіші вокальні та танцювальні номери фестивалю, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сюрпризом стало виконання учасниками всіх колективів, що приїхали на фестиваль, спільного танцю.

У вокальному конкурсі перші місця у різних номінаціях та вікових групах посіли тріо «Дивограй» Новоукраїнської ДМШ, Анна Кукашевська, Катерина Ніконова, Дар'я Бутенко, Марія Николенко, Дар'я Смаль, Катерина Ютиш та Єлизавета Титенко.

Найвищу нагороду конкурсу - гран-прі - додому повіз аматорський вокальний ансамбль «Калинонька» Липнязького палацу культури Добровеличківського району.

Танцювальні колективи отримали нагороди у номінаціях бальні та народно-сценічні танці, сучасна та естрадна хореографія, сольні номери. Оцінювало журі танцівників у чотирьох вікових категоріях, адже у фестивалі брали участь діти з п'яти до 17 років. Перші місця посіли ансамблі «Овація», «Яхад», «Імперія мистецтв Форсайт», Junior band-body doom studio, «Валерія», Mix of dance та Єлизавета Носенко.

Гран-прі студії танцю «Авангард» та народному художньому колективу України хореографічному ансамблю «Росинка» вручила директор фестивалю Олександра Ткаченко.

Вихованці «Авангарду» також отримали найпочеснішу нагороду – Кубок Чапкіса.

Нагадаємо, організатором міжнародного фестивалю пісні й танцю 11 років поспіль виступає культурно-мистецький фонд Артема Стрижакова «Перспектива». За ці роки в фестивалі взяли участь десятки тисяч дітей із Кіровоградської області, різних регіонів України, а також колективи з Польщі, Сербії, Португалії, Угорщини, Екваторіальної Гвінеї, Йорданії, Єгипту.

Цього року в самий центр України завітали показати свої таланти 52 хореографічних колективи, 20 вокальних ансамблів та 42 солісти. Родзинкою цього фестивалю стали виступи читців, які демонстрували свою майстерність у володінні художнім словом.

Під час урочистого відкриття фестивалю кропивничанам на центральній площі міста танцювальний майстер-клас з пасадобля, віденського вальса, ча-ча-ча провів український хореограф, народний артист України Григорій Чапкіс.