Судитимуть посадовців, які постачали фальсифікат масла до дитячих садочків Кропивницького

Перегляди: 137
Фото: Ілюстративне

На Кіровоградщині судитимуть посадових осіб товариств, які поставили до дитячих садочків Кропивницького замість масла спред.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як повідомляло CBN, розслідування встановило, що підприємством та управлінням освіти Кропивницької міської ради уклали договір на постачання вершкового масла для потреб навчальних закладів міста.

Прокурори встановили, що, виконуючи умови договору, підприємець поставив масло неналежної якості. Технічні характеристики масла не відповідали вимогам ДСТУ. Зазначений продукт (спред) виготовила ПрАТ «Хмельницька маслосирбаза».

Законодавство не передбачає використання спреду в харчуванні дітей, а також будь-яке включення його до раціону харчування, як з додаванням до готових страв, так і у вигляді готового продукту.

Внаслідок постачання спреду замість вершкового масла підозрюваний заволодів більш ніж 200 тисячами гривень.

Після заяви прокуратури директор підприємства Сергій Сакін дав коментар CBN, у якому зазначив, що їхній продукт повністю відповідає стандартам ДСТУ.

Проте, як встановило слідство, директор підприємства, його заступник та завідувач лабораторії товариства допустили порушення технічних умов щодо виготовлення солодковершкового масла «Селянське» ТМ «Зелений Хутір». Директор товариства, яке поставило одну тонну неякісної продукції до дитячих садочків Кропивницького, знав, що продукція не відповідає заявленим стандартам. 

Як встановили трьома висновками експертиз, масло містило домішки немолочного жиру, наявність якого не тільки не допускається, а є небезпечною насамперед для дитячого харчування. Вказане підтверджено і Держпродспоживслужбою України.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно посадових осіб товариств за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (Кримінальне правопорушення, вчинене за попередньою змовою групи осіб), ст. 227 (Умисне введення в обіг небезпечної продукції) КК України.