Косарі соняшнику на полях АФ «П’ятихатська» кажуть, що не вони грабували, а їх

Перегляди: 1765

Адвокат ТОВ «Балліста» Дмитро Видюк заявив, що поля у Петрівському районі, з яких нещодавно вони збирали врожай та де стався конфлікт з ТОВ «АФ «П’ятихатська», належать їм, а директор «П’ятихатської» Олександр Поворознюк вчиняв беззаконня.

Про це Видюк заявив під час брифінгу для журналістів обласних ЗМІ в Кропивницькому сьогодні, 25 вересня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нам не дали законного права зібрати наш законний врожай, – сказав адвокат. – Мене було запрошено як адвоката проводити консультативну діяльність при зборі врожаю. Я прибув на поле, і тільки-но розпочалася робота, як ми побачили озброєних людей, яких очолював безпосередньо Поворознюк Олександр Григорович. Ці люди казали, що врожай начебто належить їм, не бачачи навіть документи, які я демонстрував. Ми викликали поліцію і були дуже здивовані, що поліція, прибувши на місце, не спромоглася вивчити документи, надані їм під час роботи фермерського господарства, а повірили на слово пану Поворознюку. Затримала усіх осіб, помістила їх до ІТТ і, не розібравшись, порушила кримінальну справу про крадіжку в особливо великих розмірах. На сьогодні в нас є повний пакет документів, які ми можемо надати до контролюючих органів. Ці документи були у нас завжди – про те, що ці землі знаходять в оренді нашого фермерського господарства, про те, що пан Поворознюк не має до них жодного стосунку».

При цьому ніяких документів під час брифінгу представники ТОВ «Балліста» (основним видом діяльності якої, згідно з даними «Опендатабот», є лісопильне та стругальне виробництво – CBN), не надали. Представник ТОВ Сергій Набоков заявив лише про «беспрєдєл» поліції. Ні своєї посади в ТОВ «Балліста», ні власників комбайнів (чи тих, у кого ТОВ брало їх в оренду), ні кількості загальних оброблюваних «Баллістою» площ у Петрівському районі у відповідь на запитання журналістів він не назвав.

На запитання щодо документів, які пред’являли представникам ТОВ «АФ «П’ятихатська», та інших правовстановлюючих документів, які б підтверджували правомірність збору врожаю на конкретній території, Дмитро Видюк повідомив, що журналісти можуть зробити запити та отримати дані в Інтернеті.

У адвоката також попрохали уточнення інформації, яку озвучив на брифінгу начальник ГУНП в області Роман Козьяков про те, що у документах, які представники ТОВ «Балліста», вказані дані про землі в П’ятихатському районі Дніпропетровської області. У відповідь на це Дмитро Видюк заявив, що у Козьякова під час брифінгу також не було підтверджуючих документів.

Нагадаємо, на території Йосипівської сільської ради Петрівського району 19 вересня виник конфлікт між двома суб’єктами господарювання. На ситуацію оперативно відреагували працівники Петрівського відділення поліції, яких викликав власник поля.

Загалом поліцейські затримали 27 осіб з Дніпропетровської, Запорізької та Полтавської областей. Їм вже повідомили про підозру.

Олександр Поворознюк стверджує, що сільгосптехніку, яку члени угруповання використовували для незаконного збирання урожаю на полі АФ «П’ятихатська» в Петрівському районі, забрали в іншого фермера з Полтавської області.

Двох головних учасників розбійного нападу на полі ТОВ «АФ «П’ятихатська» у Петрівському районі випустили під заставу в 30 та 35 тисяч гривень за кожного.