У скандальній справі Березкіних про крадіжку державних коштів почалися арешти

Перегляди: 1741

Солом’янський районний суд Києва почав обирати запобіжні заходи 10 підозрюваним у провадженні про розкрадання коштів з Ощадбанку.

Про це у Facebook повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У дописі сказано: « Станом на 16:00 уже обрано запобіжні заходи таким підозрюваним:

- заступникові голови правління банку у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 7 млн грн.;

- працівникові департаменту корпоративного бізнесу банку - тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 млн грн.;

- керівникові ПрАТ «Креатив» - тримання під вартою з альтернативою застави в сумі 2 млн грн.;

- двом працівникам ПАТ «Креатив Груп» - тримання під вартою із внесенням застави в сумі 2 млн та 550 тис. грн.

Після завершення розгляду всіх клопотань прокурорами буде вирішено питання про необхідність і доцільність апеляційного оскарження вказаних запобіжних заходів».

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує заволодіння 20 мільйонами доларів США державного банку, організоване народним депутатом Станіславом Березкіним.

Сина нардепа Максима Березкіна затримали та повідомили йому про підозру.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив листа генпрокурору Юрію Луценку з проханням підготувати подання на притягнення до кримінальної відповідальності Станіслава Березкіна у справі про розкрадання грошей з Ощадбанку.