У Кропивницькому обговорили шляхи вирішення конфлікту в скандальному медуніверситеті

Перегляди: 884

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко провів робочу зустріч з новопризначеним виконувачем обов’язків ректора Донецького національного медичного університету Олександром Герасименком за участі народного депутата Костянтина Яриніча.

Про це CBN поінформували в прес-службі облдержадміністрації.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виконувач обов’язків ректора Олександр Герасименко зазначив, що нині конфліктну ситуацію частково урегульовано – скасували накази попереднього керівництва про відрахування з університету 850 студентів-іноземців через несплату за навчання, відкрили кримінальні провадження щодо дій фірми-посередника, якій студенти перераховували кошти, відсторонили від роботи відповідальних працівників університету, проводяться службові перевірки.

Народний депутат Костянтин Яриніч вбачає вихід із ситуації, що склалася в навчальному закладі, в укладанні двосторонніх угод між студентами та університетом. Щоб вирішити проблему студентів, які вже сплатили кошти за навчання посереднику, та ліквідувати заборгованість перед університетом, на думку депутата, необхідно проводити тристоронні переговори між студентами, університетом та фірмою-посередником, аналізувати контракти та документи про оплату.

«Для нас принципово важливо утримати студентів, які будуть фахівцями в охороні здоров'я і працюватимуть у медичних закладах, та повернути репутацію вишу, що працює на Кіровоградщині. Треба якомога швидше вирішити всі непорозуміння. Якщо має місце порушення законів – цим повинні займатися правоохоронні органи», - сказав голова облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко підкреслив, що обласна державна адміністрація не має повноважень втручатися у фінансові питання Донецького медичного університету.

«Усе, що стосується організації робочого процесу, - у відповідальності фахівців вищого навчального закладу, - заявив голова облдержадміністрації. - Але університет знаходиться в нашій області, ми були ініціатором, щоб він тут працював, створили для цього умови і зацікавлені у майбутніх лікарях. Тому ми будемо і надалі сприяти, щоб проблема, яка виникла з Донецьким національним медичним університетом, була вирішена. Переконаний, що найближчим часом конфлікт буде урегульовано і університет, який у нас працює вже четвертий рік, працюватиме і надалі».

Нагадаємо, студенти-іноземці пред’являють претензії щодо рівня освіти у Донецькому медуніверситеті в Кропивницькому, та у відповідь чують, що не оплатили повністю навчання за поточний семестр.

У Кропивницькому з Донецького національного медичного університету відрахували 850 іноземних студентів першого, другого та третього курсів міжнародного медичного факультету.

Спiвробiтники Головного слiдчого управлiння спiльно з Головним управлiнням контррозвiдувального захисту iнтересiв держави у сферi економiчної безпеки СБ України викрили на отриманні хабарів посадовцiв унiверситету.