Підозрюваного у вбивстві Діани Хріненко залишили під вартою. Він хотів до дружини й доньки (ФОТО)

Перегляди: 2121

Сьогодні, 17 жовтня, у Кропивницькому апеляційному суді розглянули апеляційну скаргу адвоката підозрюваного у вбивстві неповнолітньої Діани Хріненко на ухвалу Ленінського районного суду, передає кореспондент CBN.

9 жовтня суд вирішив продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Миколи Середніцького, якого підозрюють у вбивстві Діани.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Адвокат в апеляційній інстанції просив обрати запобіжний захід, не пов'язаний із триманням під вартою. У клопотанні захисник зазначив, що тримання під вартою - занадто суворий запобіжний захід у цьому випадку. Крім того, його обрали безпідставно. На думку адвоката, немає достатньої доказової бази щодо вбивства неповнолітньої його підзахисним. Речові докази із автомобіля вилучали із порушеннями. Автомобіль досліджували кілька разів, і результати щодо знайдених зразків ДНК були різними (зокрема, перша експертиза знайшла мало крові, що не дало змоги встановити, чия вона), що підозрюваний не встиг би скоїти злочин і приховати його сліди за 30 хвилин, як це доводить слідство. Захисник також зауважив, що підсудний має на утриманні малолітню доньку 2015 року народження, постійне місце проживання, зацікавлений у розслідуванні справи тощо.

«Я більше роблю кроків для з'ясування обставин зникнення загиблої, ніж сторона обвинувачення», - сказав адвокат і наголосив, що досі не допитали всіх наявних свідків, не перевірили на поліграфі підозрюваного, що ініціював захисник, не провели низку експертиз.

Прокурор, у свою чергу, заперечив проти задоволення скарги захисника та наголосив на ризиках у разі пом'якшення запобіжного заходу. За його словами, підозрюваний знаходився у розшуку, може й тепер переховуватися від розслідування та суду, вчинити наступне кримінальне правопорушення, оскільки притягається не вперше, тощо.

Сам підозрюваний підтримав клопотання захисника і сказав, що у нього дружина і донька, а це є вагомою причиною бути вдома. Зобов'язувався прибувати до поліції за першим викликом.

У результаті суд вирішив і далі тримати підозрюваного під вартою.

Чоловікові загрожує від десяти до 15 років тюрми, або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 16-річна жителька Суботців Діана Хріненко близько дев’ятої вечора 24 серпня 2018 року пішла в центр села на святкування Дня Незалежності й не повернулася.

26 березня 2019-го при проведенні польових робіт поблизу села Новополяна Знам’янського району виявили людські рештки. Три експертизи підтвердили, що вони належать Діані.

26 липня у Суботцях попрощалися з дівчиною.

Підозрюваного у вбивстві затримали в Польщі. 15 серпня суд обрав йому запобіжний захід – 60 діб тримання під вартою без права внесення застави.

Ліля Кочерга, CBN