В Африці загинули п’ятеро бійців військової компанії уродженця Кіровоградщини

Перегляди: 1213

У Мозамбіку в результаті нападу повстанців загинули п'ятеро бійців російської приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер».

Про це пише видання Carta de Mocambique з посиланням на неназвані джерела, передає «Медуза».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Інцидент стався 27 жовтня в провінції Кабу-Делгаду. Повстанці влаштували засідку на автомобіль, в якому їхали найманці ПВК та співробітники силових структур Мозамбіку: вони встановили на дорозі барикади, а коли машина зупинилася, відкрили вогонь.

МЗС РФ поки офіційно не коментував загибель росіян у Мозамбіку.

5 жовтня 2017 року в північній провінції Мозамбіку Кабу-Делгаду, ісламська група бойовиків «Ансар аль-Сунна» (виникла у 2015 році як релігійний рух. Дослівно - «адепти традицій пророка») оголосила про створення ісламської держави та мозамбіцької сили безпеки й вчинила напад на поліцейську дільницю у місті Мосімбоа-да-Прая. Під час нападу загинули 17 осіб.

Збройний конфлікт поміж урядом та бойовиками продовжується і сьогодні. («Вікіпедія»).

[caption id="" align="aligncenter" width="640"] Дмитро Уткін (крайній з правого боку) отримав нагороду від Путіна[/caption]

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.

У Мозамбіку, за даними ЗМІ, бійці «Вагнера» допомагають чинному уряду боротися з повстанцями-ісламістами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ