Прокуратура взялася за Інститут раку, де відмовилися лікувати «вбивцю братнього народу» з Кропивницького

Перегляди: 3515

6 червня 2018 року CBN повідомило, що онкохворого спецпризначенця з Кропивницького Віталія Драгана відмовилися лікувати у Національному інституті раку в столиці через те, що він «убивав братній народ».

Після розголосу в ЗМІ в НІ почали службове розслідування, за результатами якого лікарку, що образила ветерана, звільнили.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Пізніше вона вибачилася перед Віталієм.

1 травня 2019-го Віталій Драган пішов з життя.

Прокуратура Києва внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливої розтрати бюджетних коштів під час проведення державних закупівель службовими особами Національного інституту раку МОЗ України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

Згідно з інформацією, оприлюдненою у ЗМІ народним депутатом України, керівництво Інституту раку в обхід процедури відкритих торгів укладає прямі договори з закупівлі продуктів харчування з «потрібними» постачальниками. При цьому вартість тендерів становить допорогову суму у 199 тисяч гривень, щоб уникнути проведення онлайн-аукціонів через систему ProZorro, як того вимагає закон.

За цим фактом столична прокуратура розпочала кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великому розмірі).

Досудове розслідування здійснюватиме слідче управління ГУ НП в Києві під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Нагадаємо, телеведуча та авторка книги «Я, Ніна» Яніна Соколова вимагає від президента Володимира Зеленського та антикорупційних органів ужити заходів щодо ситуації в Національному інституті раку.