Ощадбанк відреагував на скандальну історію з нардепом з Кропивницького і його сином

Перегляди: 1772

Ощадбанк упевнений, що істину у справі про розкрадання кредитних коштів може встановити лише суд.

Про це йдеться в офіційній заяві банку, текст якої має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У рамках досудового розслідування НАБУ затримало 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні коштами банку, - сказано у ній. - Серед них посадові особи ПрАТ "Креатив", син Станіслава Березкіна та двоє співробітників банку. Звертаємо увагу на те, що оголошення підозри співробітникам банку є процесуальною дією в рамках досудового розслідування, яка не дає жодних підстав для висновків стосовно винуватості зазначених осіб. Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку вироком суду».

Ощадбанк наголошує, що з його боку в справі немає порушень: «У рамках слідства детективи НАБУ отримали висновки незалежних експертів, а саме Державної аудиторської служби України, якими встановлено відсутність порушень з боку банку за операціями, які є предметом досудового розслідування, що призвели до нанесення матеріальної шкоди (збитків) банку. Протягом останніх чотирьох років Ощадбанк регулярно проходить перевірки міжнародних аудиторів та регулятора. Їх результати є банківською таємницею, проте в цьому контексті маємо відзначити, що за результатами останньої перевірки регулятором заходів впливу до банку та його співробітників застосовано не було».

У заяві також говориться про те, що група компаній «Креатив», відповідно до 11 рішень судів, винна банку 212,7 млн дол. США, 12,7 млн євро та 255 млн. грн.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує заволодіння 20 мільйонами доларів США державного банку, організоване народним депутатом Станіславом Березкіним.

Сина нардепа Максима Березкіна затримали та повідомили йому про підозру.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив листа генпрокурору Юрію Луценку з проханням підготувати подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна у справі про розкрадання грошей з Ощадбанку.