У медуніверситеті в Кропивницькому провели обшуки і вилучили документи

Перегляди: 3040

У Краматорську та Кропивницькому, куди переїхав Донецький національний медичний університет, співробітники центрального апарату СБУ провели обшуки і вилучили документи.

Про це повідомляє ІА «Вчасно».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Восени 2018 року керівництво навчального закладу виявило ряд порушень, що були пов’язані з видачею документів студентам-мігрантам. За результатами внутрішніх перевірок частину викладачів звільнили.

«Співробітники СБУ показали ухвалу суду на обшук, наче це я разом з прикордонною та міграційною службою організував цю схему, за якою студенти нелегально приїжджали в Україну, — розповів ректор Донецького медичного університету Петро Кондратенко. — У нас вилучили документи — особові справи студентів, договори між університетом та організацією-посередником, яка до нас привозить студентів».

Петро Кондратенко вважає, що ці обшуки — наслідок того, що він почав розкривати злочинну схему, за якою студенти нелегально потрапляли в Україну. Торік університет видав понад 1300 запрошень на навчання, при цьому приїхали навчатися лише 240 людей.

 «Ми виявили за підробними документами 96 студентів, звільнили кількох викладачів, одного за шкоду у півмільйона гривень, ще двох за підробку документів. Усі справи передали до поліції, СБУ, прокуратури, зараз проти мене це все хочуть повернути», — сказав Петро Кондратенко.

Нагадаємо, студенти медуніверситету в Кропивницькому висловили незадоволення умовами навчання. Вони нарікали на відсутність бібліотеки, недостатню кількість викладачів та відсутність належної практики в медичних закладах.

Ректор медуніверситету в Кропивницькому заявив про спробу дискредитації вишу на найвищому рівні.

На думку керівництва, університет став жертвою шахраїв, борги критичні, а без грошей не можна якісно навчати.

Служба безпеки України розслідує шахрайські дії компанії-посередника, що завищувала плату за навчання для студентів-іноземців в Донецькому національному медичному університеті.