У медунiверситетi в Кропивницькому виявили кiмнату з обладнанням для майнiнгу криптовалюти

Перегляди: 1777

У підвалі медунiверситетi в Кропивницькому виявили кiмнату з обладнанням для майнiнгу криптовалюти.

Про це сьогоднi, 14 лютого, заявив провiдний спецiалiст ректорату Сергiй Стулов, повiдомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Аналiзуючи обсяги орендованих примiщень, виявили кiмнату, на дверях якої висiв замок. Знявши його, cпiвробiтники вишу знайшли майнiнг-обладнання.

«Ми почали звiряти площу, яку орендуємо, з тiєю, що в нас є. В результатi виявили, що в нас не вистачає площi. Я звернувся до коменданта, який сказав, що в нас є закрита кiмната, до якої нiхто не має доступу. Я спитав, хто має до неї доступ, виявилося, що нiхто», - розповiв Сергiй Стулов.

За його словами, доступ до цiєї кiмнати мали виключно звiльненi працiвники закладу. Ключiв вiд неї не було навiть на прохiднiй. Усе обладнання, що знайшли у цiй кiмнатi, не знаходиться на балансi вишу.

Про те, що примiщення використовувалося для майнiнгу, за словами Сергiя Стулова, свiдчать перепади електроенергiї, якi фiксували у попереднi мiсяцi.

Обладнання передали правоохоронцям. Наразі тривають слiдчi дiї.

Нагадаємо, що з Донецького національного медичного університету, міжнародний факультет якого знаходиться в Кропивницькому, відрахували 850 студентів з чотирьох десятків країн. Все почалося в листопаді, коли студенти-іноземці висловили незадоволення умовами навчання. У керівництві відреагували: заявили, що вони не платять за навчання. На скандал відреагувала СБУ. Її співробітники провели обшуки і вилучили документи. Та це не завадило ректору підписати наказ про відрахування студентів. Сьогодні стало відомо, що скандальне рішення ректора відмінили, а його самого звільнили з посади.

Олексій Гора, CBN