Депутата з Новоукраїнки, який морив голодом сина, залишили в СІЗО

Перегляди: 2154

Депутату Новоукраїнської районної ради Олександру Мольченку, який торік ледь не заморив голодом свого чотирирічного сина, продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 діб.

Таке рішення Кропивницький апеляційний суд прийняв сьогодні, 18 липня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підозрюваного під час засідання через порушення дисципліни вивели з зали суду. Незважаючи на зауваження головуючого, Мольченко ображав суддів, прокурора, головуючого, говорив нецензурні слова. Погрожував посадити керівника Новоукраїнської місцевої прокуратури за ґрати.

«Я за дітей порву, ти забрав у мене сім'ю, дітей! Ти сядеш! Клянусь дітьми! Чому мене тривають під вартою? Я рятував від таких людей, які руйнують країну, від мразєй. Я не буду брати участь у такому засіданні. Ви злочинці. Виведіть мене звідси!» - кричав Мольченко, звертаючись до прокурора та судді.

Адвокат просив обрати запобіжний захід цілодобовий домашній арешт і зобов'язати носити електронний браслет.

Керівник Новоукраїнської місцевої прокуратури Віталій Дьолог заперечив: «Раніше до підозрюваного застосовували запобіжний захід домашній арешт, однак він не дотримувався вимог. Неодноразово їздив у Кропивницький, у село Рівне. Не з'являвся на прохання слідчих, тому такий запобіжний захід не доречний».

Враховуючи заяви обвинувача і захисту, суд вирішив продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 30 діб до 16 серпня.

«Олександра Мольченка характеризують, як конфліктну людину, він безробітний, не має місця проживання з належними умовами, та існують ризики, що може переховуватися, аби уникнути кримінальної відповідальності, суд вирішив залишити підозрюваного під вартою», - зазначив суддя Дем’ян Іванов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат з Новоукраїнки, який морив голодом сина, сидить в СІЗО і ні на що не скаржиться

Нагадаємо, у серпні 2018 року з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

Як з’ясувалося згодом, Олександр Мольченко – депутат Новоукраїнської райради.

Мольченків звинувачують у замаху на вбивство малолітнього сина з особливою жорстокістю. Слідство стверджує: глава сім’ї підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.

Подружжя позбавили батьківських прав.